Историята на "FALK"
Историята на "FALK"

През 1958 г. в Брюксел е създадена Falk N.V. като продължение на компанията „Nader“, сребърник от Андерлехт. През 1962 г. акциите на тази компания бяха прехвърлени на Питер Пол Ван Ахтер-старши, който се установи в Wespelaar-Haacht, на 25 км североизточно от Брюксел. По това време производството на декоративни медни съдове за готвене постепенно започва да замества намаляващата галванична активност.


Довеждайки своята степен по индустриално инженерство и металургичен опит, Пол Ван Ахтер, син на Питър Пол старши, поема производството и търговията през 1977 г. С производството и дизайна се премества на професионално оборудване за готвене в кухнята, компанията променя името си на Falk Culinair N.V.


Пол е пионер в използването на биметална технология в производството на медни съдове за готвене. Подходът на биметалната технология включва ламиниране на голяма медна плоча директно върху фин слой от неръждаема стомана. Този биметал е проектиран да замени по -мекия метод на наслояване на калай (който има точка на топене при 230 ° C), който е бил използван от началото на професионалното производство на съдове за готвене. Тази биметална структура днес се счита за златен стандарт в производството на оборудване за готвене. Falk Culinair изпревари времето си в използването на този метод, който беше широко приет от други производители.


Медта е избрана заради отличните си готварски характеристики и превъзходството си върху калай, който е по -малко издръжлив, податлив на окисляване и труден за поддръжка. Със своя кулинарен опит и сътрудничество с професионални готвачи, Пол се стреми да даде на всеки меден тиган, произведен от Falk, оптимален дизайн и функция.


Днес компанията Falk Culinair се ръководи от Ян Ван Ахтер, най -малкият син на Пол. С образованието си по международна икономика той се стреми към глобално разпространение на красивите и функционални съдове за готвене на FALK. Традициите и технологиите остават основните теми на философията на "FALK медни съдове за готвене". Ян потвърждава, че „моето предизвикателство е да продължа да произвеждам най -добрите ръчно изработени съдове за готвене в света. Всеки тиган FALK е направен по съвременните високи стандарти с използването на изключителни материали без компромиси и с вкус на традиция. "


В сътрудничество с нашия квалифициран и щателен персонал, ние предлагаме продукт, който е изключителен по своя състав и уникален по своите възможности - днес и за много поколения напред.