Почистване

Почистване на медни съдове за готвене FALK

 

Медните и неръждаемите стоманени повърхности на Falk Culinair са с четка, за да се създаде сатинирана повърхност, за разлика от огледалното покритие, подобно на други марки. Това прави това, че намалява работата, необходима, за да запазите съдовете си за готвене като нови. За общо почистване след готвене, ръчното измиване в топла сапунена вода обикновено е всичко, от което се нуждаете. За печени върху остатъци от храна, накиснете в гореща сапунена вода за един час, след което измийте както обикновено.

 

Това е всичко, което е необходимо, за да се премахнат дори упоритите, приготвени с храни.
Медта ще потъмнее, което означава, че атмосферата, която дишаме, влияе на електроните в повърхността на метала, причинявайки кафяв цвят, който покрива външната страна на медта. Това се нарича патина и всъщност е ценено и предпочитано от много професионални готвачи и любители на готвенето. За да премахнете патината, използвайте подложка Scotch Brite или подобна подложка за почистване, заедно с почистваща паста, предназначена за мед, за да възстановите яркия цвят на медта.
Това потъмняване на медта върху вашите съдове за готвене или други медни домакински предмети не означава, че медта е износена или че нещо изобщо не е наред. Това не влияе върху готвенето или работата на съдовете за готвене и трябва да се счита само за естетическо предпочитание. Това окисляване е естествен феномен поради начина, по който въглеродният диоксид във въздуха взаимодейства с метала.

 

Вашите съдове за готвене Falk Culinair са проектирани и изработени за цял живот и като спазват няколко практически процедури за грижа, те ще останат в ново състояние за неопределено време.Какво да правим и какво не
 
  • Напълнете го - не го удавяйте.Никога не потапяйте красивите си медни съдове за готвене във вода за продължителни периоди от време. Чугунената дръжка ще ръждяса, ако се остави да се накисне във вода и медта ще потъмнее.Вместо това изсипете гореща вода в съда и добавете малко течност за миене.Оставете това да се накисва във вътрешността на съдовете за готвене, докато се наслаждавате на храненето си, а почистването трябва да е лесно, когато яденето приключи.

 

  • Направете разбъркване! Избягвайте костилките и надраскването на вътрешността на неръждаемата стомана, като разбърквате сол, не позволявайте да потъне на дъното.Добавете към кипящата или къкрещата вода и разбъркайте, докато се разтвори.

 

  • Не всички прибори са създадени еднакви. Използвайте най -добрите инструменти за работата. Препоръчваме използването на дървени или пластмасови прибори, тъй като остри метални съдове могат да надраскат вашите съдове за готвене.

 

  • Успокой се. Използвайте гореща вода вътре в горещите си съдове за готвене, когато почиствате, тъй като студената вода в горещ съд може да причини изкривяване на метала.
 
  • Предотвратете прегряването. Сложете тенджерата или тигана на правилният пръстен за котлони, особено на газовите котлони. Пламъците могат да оближат страните на съда ви по време на готвене, ако го поставите на прекалено голям пръстен за котлони. Това причинява следи, както и прегряване на съда. И не забравяйте, че медта провежда топлина по-ефективно от другите метали, важно е да използвате малко по-ниски температури от нормалното. Това ще избегне ненужно изгаряне и ще намали свързаната с почистването работа.
 
  • Никога не оставяйте да заври сух. Дръжте по око на къкрещите течности и храни- Никога не оставяйте течността да заври на сухо. Това е най-бързият начин да повредите всички съдове за готвене. Да не говорим за съсипване на прилична храна!
 
  • Използвайте правилните почистващи продукти. Не е нужно да сте химик, за да знаете основата ни химията.Никога не използвайте агресивни химикали или продукти на основата на хлор за почистване на медта. Използвайте течност за миене и, ако желаете, лак, предназначен за мед, за най-добри резултати.

 

  • Телената вълна и други скрубери на метална основа не са подходящи за почистване на красивите ви медни съдове за готвене, тъй като те могат да издълбаят изгладената текстура на неръждаемата стомана и медта. Твърдата пластмасова стъргалка може да бъде полезна за премахване на упорити хранителни остатъци като бъркани яйца, след което да се последва с гъба за миене или подобна гъба за почистване.

 

  • След измиване и сушене периодичното полиране със зехтин върху чугунената дръжка ще го поддържа страхотно. Винаги подсушавайте добре вашите съдове за готвене след почистване.
 
  • Също така съдомиялната машина не е подходяща за мед от всякакъв вид, тъй като детергентите и солите ще потъмнят, ецнат и корозират медта.