Медните съдове на Falk Culinair – съкровищата за вашата кухня

12 януари 2022
Медните съдове на Falk Culinair – съкровищата за вашата кухня
Медните съдове на Falk Culinair - съкровищата за вашата кухня
 
 

Като се замислим, единствените неща, които “измъчваме” повече от портфейлите си по празниците, това са съдовете ни за готвене! Реално погледнато издевателствата над тях изобщо не започват и не приключват с подготвянето на официалните трапези, но именно по това време разбираме колко важна е тяхната роля за перфектното ни кулинарно представяне пред цялата фамилия.

Често обаче “армията” ни от готварска посуда не е добре подбрана, не е достатъчно качествена или е на “предела на силите си” и ни предава в най-неподходящите моменти, което заменя цялото удоволствие от готвенето с напрежение и стрес. Ако искате да си спестите тези неприятни ситуации, да забравите за безкрайното висене пред печката и буквално да блеснете в кухнята, следващите редове са за вас.

Готвенето – една от най-важните сфери в нашия живот, нямаше начин да бъде подминато от тенденцията “всичко ново е добре забравено старо”. Тя започна да се налага не само в дизайна на кухните, рецептите и техниките, но и в готварските съдове. И тук на преден план излезе медта.

В миналото медните съдове се използвали много в България. Изместени са за кратко от такива, изработени от по-достъпни и лесни за поддържане материали, за да се завърнат сега по-красиви, по-функционални и по-качествени от всякога, благодарение на Falk Culinair. Готвенето в медните съдове на Falk Culinair е истински лукс и несравнимо удоволствие и това съвсем не е случайно.

Медните съдове на Falk Culinair - съкровищата за вашата кухня

Медта е най-ефективният метал за готвене, освен среброто. Температурата се разпространява равномерно по всички страни на съда, което позволява на топлината да се акумулира по най-добрия възможен начин. Този метал реагира бързо на температурните промени в съда, което дава пълен контрол над процеса на готвене, а вие вече не сте “дежурни” пред печката.

При медните съдове няма горещи точки, което позволява на ястията да се готвят дълго време, без да загорят. Точно идеалната проводимост на медта и равномерното разпространение на топлината позволяват приготвянето на храна да става на умерен или слаб огън, което от своя страна пести много енергия и се отразява благоприятно на сметките.

А каква е ролята на Falk Culinair в подобряването на медните съдове и защо да им се доверите? Компанията е специализирана в производството на професионални медни съдове за готвене с изключително високо качество. Всички техни продукти са вдъхновени от опита, нуждите и препоръките на професионални готвачи и са ръчно изработени в Белгия.

Falk Culinair разработват специална биметална мед – дебела медна плоча, покрита с много тънък слой от неръждаема стомана под изключително високо налягане. Биметалната мед позволява на съдовете да притежават всички предимства на проводимостта на медта, а наличието на неръждаемата стомана придава на продукта елегантен, модерен и ефектен външен вид.

 
Медните съдове на Falk Culinair - съкровищата за вашата кухня

Слоят от неръждаема стомана устоява на износване или окисляване – гаранция за постоянната чистота и хигиена на съда, без специална поддръжка, която е така характерна за медните съдове за готвене. Вътрешното покритие на всички модели е с матов финиш, който се поддържа лесно с много фина гъба. Освен всичко друго при производството на всеки продукт на Falk Culinair е използван меден материал с дебелина 2,5 мм за разлика от тези на други производители на медни съдове за готвене.

А здравите дръжки са перфектен завършек на съдовете от Falk Culinair. Те са от неразрушим чугун и са ергономично проектирани за лесно боравене, което прави още по-лесно и приятно готвенето с тях. И в тях. Съдовете са предназначени за работа с всички конвенционални печки. А най-хубавото оставихме за накрая: медните съдове на Falk Culinair са вечни! Това ви позволява да им се наслаждавате и да ги използвате до живот, а дори и след това.

Съвсем естествено, цената на медните съдове е много по-висока от тази на обикновените готварски съдове в магазините за домашни потреби. Но същото можем да кажем и за техните предимства. Те са супер ефективни, качествени, икономични, пестят време и усилия, можете да ги ползвате без ограничение във времето и придават на кухнята ви професионален и луксозен облик. Външният им вид и вкусът на храната, сготвена в тях, биха впечатлили и най-големите кулинарни критици на вашата маса, включително свекървата или тъщата.

Сдобивайки се с медните съдове на Falk Culinair, вие прибавяте едно истинско съкровище към своята кухня, което би могло да се предава от поколение на поколение, заедно с любимите ви фамилни рецепти. Един чудесен подарък, независимо от повода. Не се колебайте, а придайте на престоя си в кухнята един съвсем различно комфортен и изящно меден облик със съдовете на Falk Culinair!

 

Автор: Весела Ангелова